Hoeveel mensen kunnen er mee ?

Wij beschikken over 3 ballonnen. In de grootste ballon kunnen er 5 passagiers mee, in de middelgrote 4 en in de kleinste ballon kunnen er 3 passagiers mee. Wij kunnen met 2 ballonnen gelijktijdig varen dus grootst aantal passagiers is 9.

Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?

Ja en Nee. Iedereen met een goede gezondheid kan mee. Als u een uur kunt wandelen dan kunt u ook ballonvaren. Indien er passagiers zijn met lichamelijke beperkingen dan moet dit bij het inplannen van de ballonvaart gemeld worden zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Kinderen mogen ballonvaren onder begeleiding van volwassenen en mits ze over de rand van de mand kunnen kijken en daarvoor moeten ze groter dan 1.15 meter zijn.

Hoe lang duurt alles bij elkaar (uit en thuis)?

Het totale programma dat wij u aanbieden duurt ca. 3 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer een ½ uur, de vaart duurt gemiddeld 1 uur en als alles weer ingepakt is staat u champagne en een luchtdoop certificaat te wachten en aansluitend de terug reis naar het startveld.

Welke kleding moet ik dragen?

Draag vooral makkelijke kleding als u een ballonvaart gaat maken. Ballonvaren is een buitenactiviteit en je weet nooit van te voren waar je terecht komt. Trek daarom niet je allernieuwste kleren aan, het kan namelijk “vies” worden. Stevige wandelschoenen en absoluut geen schoenen met hoge hakken, teenslippers of schoenen met open tenen dit i.v.m. de landing.  Tijdens de vaart is een petje geen overbodige luxe i.v.m. de warmte van de branders. Voor na de ballonvaart kan het lekker zijn om een jasje of een lekkere trui mee te nemen. Voor een ballonvaart in de winter kleed u dan warm aan en een paar lekkere warme sokken is zeker aan te bevelen.

Hoe ver varen we?

Dit is geheel afhankelijk van de windsnelheid. Gemiddeld varen wij tussen de 5 en 30 kilometer hemelsbreed. Ik wil van A naar B varen kan dat? Nee. Een ballon is niet bestuurbaar. Ook kunnen we niet laveren zoals bijv. een zeilboot. De koers van de ballon is afhankelijk van de windrichting. Zo vaar je bij een oostenwind richting het westen. De afstand die wordt bepaald door de windsnelheid. Wel heb je in de lucht vaak diverse luchtlagen met een afwijkende windsnelheid en richting. Door meer of minder te branden kun je hoger of lager te varen. Dit kan een kleine variatie in de route geven.

Kunnen kinderen ook mee?

Kinderen met begeleiding van een volwassene kunnen ook mee mits ze groter zijn dan 1.15 meter zodat ze ook over de rand van de mand kunnen kijken.

Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?

Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 12.00 en 15.00 uur contact met u. Wij weten dan de weersverwachting van Meteo KNMI ballonvaart verwachting voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart door gaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.

Kan ik een ballonvaart cadeau geven?

Ja, wij hebben hiervoor een “BALLONVAART-CADEAUBON” dit is een tegoedbon voor een ballonvaart met ons. De bon ziet er leuk uit, U blaast een paar ballonnetjes op en knoopt deze aan de bon en u heeft een prachtig cadeau!

Voor een “BALLONVAART-CADEAUBON” klik op deze link om er een te bestellen.