Waar kan ik ballonvaren?

Onze vaste opstapplaats is in Montfort, gelegen naast pand: Lemmensweg 1. Bij een boeking van een privé ballonvaart kunnen wij ook een ballonvaart maken vanaf een andere locatie!

Wanneer kan ik ballonvaren?

Ballonvaarten vinden het gehele jaar plaats. Wij kunnen ‘s avonds de lucht in twee uur voor zonsondergang. Dit alles vanwege het stabiele weer op dit moment van de dag, maar in de ochtend net na zonsopkomst is ook het mogelijk.

Hoeveel mensen kunnen er mee ?

Er kunnen 4 passagiers mee in een ballon. Wij beschikken over 2 ballonnen dus kunnen wij 8 passagiers meenemen. Als de groep groter is dan hebben wij de mogelijkheid om een beroep te doen op collega ballonvaarders. Wij starten dan vanaf 1 locatie en zullen vlak na elkaar opstijgen en proberen bij elkaar in de buurt te landen zodat we samen een glas champagne kunnen drinken.

Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?

Nee. Iedereen met een goede gezondheid kan mee. Als u een uur kan wandelen dan kunt u ook ballonvaren. Over kinderen en “breekbare” personen hebben wij graag eerst overleg.

Hoe lang varen we?

Een ballonvaart duurt gemiddeld 1 uur vanaf dan wordt een landingsplaats gezocht.

Hoe lang duurt alles bij elkaar (uit en thuis)?

Het totale programma dat wij u aanbieden duurt ca. 3 a 4 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer ½ uur, de vaart duurt gemiddeld 1 uur en als alles weer ingepakt is staat u champagne en een luchtdoop certificaat te wachten en aansluitend de terug reis naar het startveld.

Welke kleding moet ik dragen?

Draag vooral makkelijke kleding als u een ballonvaart gaat maken. Ballonvaren is een buitenactiviteit en je weet nooit van te voren waar je terecht komt. Trek daarom niet je allernieuwste kleren aan, het kan namelijk “vies” worden. Stevige wandelschoenen en absoluut geen schoenen met hoge hakken dit i.v.m. de landing. Tijdens de vaart is een petje geen overbodige luxe i.v.m. de warmte van de branders. Voor na de ballonvaart kan het lekker zijn om een jasje of een lekkere trui mee te nemen. Voor een ballonvaart in de winter kleed u dan warm aan en een paar lekkere warme sokken is zeker aan te bevelen.

Hoe ver varen we?

Dit is geheel afhankelijk van de windsnelheid. Gemiddeld varen wij tussen de 5 en 30 kilometer hemelsbreed. Ik wil van A naar B varen kan dat? Nee. Een ballon is niet bestuurbaar. Ook kunnen we niet laveren zoals bijv. een zeilboot. De koers van de ballon is afhankelijk van de windrichting. Zo vaar je bij een oostenwind richting het westen. De afstand die wordt bepaald door de windsnelheid. Wel heb je in de lucht vaak diverse luchtlagen met een afwijkende windsnelheid en richting. Door meer of minder te branden kun je hoger of lager te varen. Dit kan een kleine variatie in de route geven

Is het koud boven?

Nee, u moet er vanuit gaan dat het in de lucht eerder warmer is dan koud, omdat u geen wind voelt en de branders genoeg warmte afgeven.

Ben ik verzekerd?

Ja, elke passagier aan boord is verzekerd mocht er toch iets mis gaan.

Mag ik roken?

Nee, om veiligheidsredenen is roken verboden voor, tijdens en na de ballonvaart in de buurt van de ballon.

Mag ik fotograferen en filmen?

Ja, dat mag. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging.

Ik ben slecht ter been, kan ik mee?

Ja, dat is geen probleem. Wel willen wij dit graag vooraf weten in verband met de te verwachtten weersomstandigheden op de dag van de ballonvaart.

Kunnen kinderen ook mee?

Kinderen met begeleiding van een volwassene kunnen ook mee.

Kan ik voor 1 persoon een ballonvaart boeken?

Er kan per persoon geboekt worden, wij zorgen dan voor de medepassagiers

Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?

Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 12.00 en 15.00 uur contact met u. Wij weten dan de weersverwachting van Meteo Schiphol voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart door gaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.

Kan ik komen kijken?

Natuurlijk kunt u komen kijken. Iedereen is welkom en vrij om mee te komen. Ook kunt u de ballon volgen door met eigen vervoer onze volgwagen achterna te rijden. Deze stopt regelmatig in de buurt van de ballon om u de kans te geven naar uw familie of vrienden te zwaaien! Wilt u vooraf eens kijken hoe alles in zijn werk gaat, bel ons om te informeren wanneer wij weer gaan ballonvaren.

Hoe kan ik een ballonvaart boeken? Een ballonvaart kunt u op verschillende manieren boeken. Stuur ons een mail naar kurstjens1968@planet.nl of u kunt ons bellen 0475-542575.

Kan ik een ballonvaart cadeau geven?

Ja, wij hebben hiervoor een “BALLONVAART-TICKET” dit is een tegoedbon voor een ballonvaart met ons. De bon ziet er leuk uit, U blaast een paar ballonnetjes op en knoopt deze aan de bon en u heeft een prachtig cadeau!

Voor een “BALLONVAART-TICKET” klik op deze link om er een te bestellen.

Wat als het slecht weer is?

Ballonvaren is sterk afhankelijk van het weer, bij regen of te harde wind kan een ballonvaart in verband met Uw veiligheid niet doorgaan. Er wordt dan in overleg met u een nieuwe afspraak gemaakt.

Kan ik de ballon inhuren voor speciale gelegenheden?

Ja, dat is mogelijk. Bel ons met uw wensen en wij kijken of deze verwezenlijkt kunnen worden.

0475 54 25 75